İHLAS EV ALETLERİ ARGE MERKEZİ OLARAK TESCİLLENDİ

Nisan 2017

İSTANBUL(İHA) – Çeyrek asırdır Türkiye’deki üretimine başarılı bir şekilde devam eden İhlas Ev Aletleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescillendi.

Laboratuvar, test ve tasarım birimleri olmak üzere toplam 840 metrekarelik Ar-Ge alanına sahip olan İhlas Ev Aletleri, ürettiği ürünleriyle Türkiye'deki 436. Ar-Ge merkezi oldu.

Konuyla ilgili İhlas Ev Aletleri'nden bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “Tabi ki bu tescili alabilmek için zor bir süreçten geçiliyor. Burada personelinizin yansıra, mekânınız, kullandığınız cihazların ve teçhizatınızın yeterli olması, yapacağınız projelerin hepsinin bilimsel olması gerekiyor. TÜBİTAK destekli ya da TÜBİTAK desteğine layık olabilecek çalışmaların olması gerekiyor. Üniversite ve sanayici iş birliğinin olabildiğince çok sıkı ve ilerlemiş durumda olması lazım. Birçok üniversitede master ya da doktora yapan öğrencilere sahip olmanız ve yetiştirmeniz aynı zamanda da onların aracılığı ile projeler yapmak ve uluslararası makaleler yazmak gerekiyor.

ARGE merkezi olabilmeniz için en az 15 tane teknik personele ihtiyacınız var. Biz 20 personele sahibiz. Şuanda da 840 metrekarelik bir AR-GE merkezimiz var. Gelecek sene de 1.200 metrekareye kadar çıkacağız. Dolayısıyla teknik personelimizin içerisinde yüksek lisans yapanlar, yüksek lisansa hazırlananlar, üniversite-sanayi işbirliklerimiz, birçok uluslararası yayınımız, ulusal patentlerimiz ve tasarım tescillerimiz mevcut. Bunun yansıra yaptığımız birçok TÜBİTAK projemiz var. Bu projelerin de bilimsel yanı olması gerekiyor. Biz bu bilimsel yanı yakaladık ve devam da ettireceğiz.

“BİRÇOK KURUMLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

AR-GE merkezi kapsamında birçok kurumla işbirliği içinde çalışıyoruz. Standart kuruluşlarıyla gerekli çalışmayı yaptığımız gibi ayrıca Türkiye’deki birçok üniversiteler ile de işbirliklerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. O üniversitelere öğrenci gönderip, master ve doktora yaptırıyoruz ve beraber projeler geliştiriyoruz. İstanbul Üniversitesi’nden tutun da Marmara Üniversitesi’ne kadar birçok üniversite ile birlikte çalışıyoruz.

“İLERLEYEN ZAMANLARDA AR-GE ÇALIŞMALARINA DAHA FAZLA BÜTÇE AYIRACAĞIZ”

Şuanda yıllık bütçemizin yüzde 3,3’ünü Ar-Ge yatırımına ayırdık. Tabi bundan sonra ki hedeflerimiz doğrultusunda bu bütçeyi biraz daha arttıracağız. 2018 yılında yüzde üç buçuk civarı bir bütçe ayırmayı planlıyoruz. Bu kadarlık bir bütçe ile yola çıkarsanız zaten AR-GE merkeziniz sizi bir yerlere taşıyor. Gelecek zamanlarda AR-GE merkezi olan mekânımızı biraz daha büyüteceğiz, 12 tane proje ile başladık AR-GE merkezine bu projelerin sayısını arttıracağız. Personel sayımızı da aynı şekilde arttırmayı düşünüyoruz. Bu şekilde olursa daha fazla bilim adamı ile çalışmış olacağız. Üniversitelerde yapacak sempozyumlarımızı şimdiden ayarladık. Bu doğrultuda seminerler verip öğrenciler yetiştireceğiz. Kendimize ve ülkemize yararlı mühendisler yetiştirtip çok güzel projelere imza atacağız.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Sitemizi kullandığınız sürece Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.